JW Marriott,

[EVENT] Bella Pasta at Sailendra Restaurant - JW Marriott Jakarta

5/17/2016 Soya Yanagawa 0 Comments



When it comes to eating out, we all have plenty of reason to celebrate it with the abundance of Italian delicacies. Fortunate on the 20th to 29th May 2016, there will be a wonderful Italian themed buffet spread at Sailendra Restaurant named "Bella Pasta".

Bella means beautiful in Italian and on this Bella Pasta, Sailendra will be promoting their beautiful and scrumptious Italian delicacies that prepared by Executive Chef Francisco Holmes-Brown. Together with his creative culinary team, Executive Chef Francisco Holmes-Brown will prepare a mouth-watering Italian buffet spread such as freshly made ravioli station, bruschetta and pizza.

Ketika makan di luar, kita mempunyai banyak sekali alasan untuk merayakannya dengan kelimpahan lezatnya masakan Italia. Beruntung pada tanggal 20 sampai 29 Mei 2016, Sailendra akan mengadakan makanan buffetnya yag bertemakan masakan Itali dengan judul "Bella Pasta" 
Bella di bahasa Italia berarti cantik dan pada Bella Pasta ini, Sailendra akan mempromosikan indahnya dan lezatnya masakan Itali yang disiapkan oleh Executive Chef Francisco Holmes-Brown. Bersama dengan timnya, Executive Chef Francisco Holmes-Brown akan menyajikan buffet makanan  Italia yang menggiurkan seperti ravioli, bruschetta dan pizza yang dibuat segar dari dapur Sailendra.



Caprese Salad
Heirloom tomatoes and buffalo mozzarella with balsamic reduction, pesto and olive oil

This tomato-basil-mozzarella salad originates from the Isle of Capri in the Gulf of Naples, Italy. For your information, Caprese literally means from Capri. It was originally created to represent the red, white and green national flag of Italy.

I really love the rustic taste of summer on this dish, it is so refreshing and delicious. The balsamic vinegar really enliven the dish and complementing the other ingredients. This Caprese Salad shines in the simplicity of the ingredients.

Salad yang terbuat dari tomat, daun basil dan keju mozzarella ini berasal dari Isle of Capri di teluk Naple, Italia. Sekedar informasi, Caprese secara harafiah berasal dari kata Capri. Salad ini pada awalnya dibuat untuk mewakili bendera nasional merah, putih dan hijau dari Italia. 
Saya benar-benar menyukai rasa sederhana dari musim panas, terasa sangat menyegarkan dan lezat. Balsamic Vinegar-nya benar-benar meramaikan dan melengkapi bahan-bahan lainnya. Salad Caprese ini bersinar dalam kesederhanaan bahan-bahannya.



Tuna Carpaccio
Rocket leaves, lemon vinaigrette

Carpaccio is the international name of a typical Italian dish made with raw meat. This wonderfully tuna carpaccio looks beautiful and practically melts in your mouth.

On this Tuna Carpaccio, Chef Francisco Holmes-Brown added pine nuts to give more texture and avocado puree to deepened the flavour. The tuna itself has a sweet, mild flavour and a dense texture. Combined with the rocket leaves that have a distinguished taste and spicy flavour makes this tuna carpaccio will leave you with a big smile on your face.

Carpaccio adalah nama internasional dari tipikal masakan Italia yang terbuat dari daging mentah. Tuna carpaccio yang menakjubkan ini terlihat begitu menawan dan langsung meleleh di dalam mulutmu. 
Pada tuna carpaccio ini, Chef Francisco Holmes-Brown menambahkan biji pinus untuk memberikan tekstur lebih dan bubur alpukat untuk memperdalam rasa makanan ini. Tunanya itu sendiri mempunyai rasa manis, rasa yang ringan dan tekstur yang cukup padat. Dikombinasikan dengan daun roket yang memiliki rasa unik dan pedas membuat tuna carpaccio ini akan meninggalkan senyum lebar di wajah anda ketika anda memakannya.



Panzanella Salad
Bell Pepper, tomatoes, red onion, olives. ciabatta bread and balsamic vinaigrette

Panzanella is a Tuscan bread salad which combines day old bread, tomatoes, basil, cucumbers, red onion and olive oil. It is another summer dish from Chef Francisco Holmes-Brown.

First thing first, why it use a day old bread? In Italy nothing is wasted and leftover bread is often turned into breadcrumbs. One of the great use the leftover bread is to make Panzanella salad.

This salad highlighting the sweetness of sun-ripened vegetables, while the crusty bread adds a magical mouthful. The balsamic vinaigrette draws out juices from the veggies and really complementing the dish.

Panzanella adalah salad roti dari Tuscan yang menggabungkan roti kemarin, tomat, daun basil, timun, bawang bombai merah, dan minyak zaitun. Panzanella salad ini adalah hidangan musim panas lainnya yang disajikan oleh Chef Francisco Holmes-Brown. 
Satu hal yang penting, kenapa menggunakan roti kemarin? Di Italia, tidak ada yang namanya terbuang, dan biasanya sisa roti dijadikan remah roti. Salah satu penggunaan roti sisa yang terbaik adalah dengan membuat Panzanella salad. 
Salad ini sangat mengangkat manisnya sayuran yang matang karena cahaya matahari, sedangkan roti keringnya menambah keindahan magis ketika memakannya. Kemudian Balsamic vinaigrette mengeluarkan sari-sari dari sayuran dan benar-benar melengkapi hidangan ini.



Pappa Pomodoro Soup
Parmesan shavings, basil

Pappa Pomodoro is a rustic soup made with tomatoes, garlic, onions, stock, and bread. It is a thick Tuscan soup typically that usually made with stale or leftover bread. The soup has a bold red colour that really stimulate your appetite.

Even though it is only a tomato soup, but it taste, aroma and sensation of Italy. Really love the tangy and surprising taste of tomato that blend beautifully with the milky shaved parmesan. Such a wonderful dish that makes your day become brighter.

Pappa pomodoro adalah sup sederhana yang terbuat dari tomat, bawang putih, bawang bombai, kaldu dan roti. Pappa pomodoro ini adalah sup Tuscan yang kental yang biasanya dibuat dari roti kemarin atau roti sisa. Sup ini mempunyai warna merah yang terang, yang mengangkat dan menstimulasi nafsu makan anda.
Meskipun hanya berupa sup tomat, tapi rasa, aroma dan sensasinya sangat mengingatkan tentang Italia. Saya sangat menyukai rasamenyengat dan mengejutkan dari tomatnya, yang berbaur indah dengan keju parmesan yang berasa sangat susu. Hidangan yang indah yang membuat hari anda menjadi lebih cerah.



Wild Mushroom Red Cappelletti
Brown butter and chives & pomodoro basilico

Cappelletti is a small pieces of pasta folded and stuffed with various ingredients. So what is the different between cappelletti and tortellini? Well, both of them were created in Bologna, but cappelletti is derived from the word cappelletto means “little hat", while tortellini is modelled after a woman's navel. But actually, tortellini are usually slightly smaller and rounder.

Chef Francisco Holmes-Brown's wild mushroom red cappelletti scream for freshness. The sweet mushroom were complemented with the aromatic butter and chives, while the tomato strengthen the fresh sensation. I really love the tanginess and rich texture from the dish, such a Not to be missed dishes at Sailendra.

Cappeleti adalah potongan kecil pasta yang dilipat dan diisi dengan berbagai macam isian. Jadi, apa bedanya cappelletti dengan tortellini? Ya, keduanya berasal dari Bologna, tetapi ketika cappelletti berasal dari kata cappelletto yang berarti "topi kecil", Tortelini dibentuk seperti pusar wanita. Tetapi, sebenarnya tortellini mempunyai bentuk yang sedikit lebih kecil dan bulat.
Hidangan Wild Mushroom Red Cappelletti karya Chef Fransisco Holmes-Brown ini meneriakkan kesegarannya. Manisnya jamur dilengkapi dengan mentega dan chives yang aromatik, sedangkan tomat memperkuat sensasi kesegarannya. Saya sangat menyukai ketajaman rasa dan kesegarannya, sungguh sebuah hidangan yang tidak boleh dilewatkan.



Seafood and squid ink ravioli
Saffron and seafood veloute

A velouté sauce is one of the five "Mothe of Sauce" along with espagnole, tomato, béchamel and hollandaise. The term velouté is from the French adjectival form of velour, meaning velvet.

Black and yellow make a wonderful contras colour on the plate. It really enliven your appetite just by looking. Indeed, this seafood and squid ink ravioli has an amazing tasty and presentation. Such a delicious hearty and fresh-tasting meal to be savoured anytime.

Saus velouté adalah salah satu dari lima jenis "Mother Sauce", bersama dengan espagnole, tomat, béchamel dan hollandaise. Istilah velouté berasal dari kata sifat Perancis velour yang berarti beludru. 
Hitam dan kuning memberikan warna kontras yang indah pada piring. Hidangan ini benar-benar meningkatkan nafsu makan hanya dengan melihat. Sungguh hidangan seafood and squid ink ravioli ini memiliki presentasi lezat dan menakjubkan, Hidangan yang lezat menyentuh hati dan makanan segar disantap yang dapat dinikmati kapan saja.



Baked Mediterranean Style Red Snapper
Tomato, olive, capers, herbs and lemon

Red Snapper, a mouthwatering fish that baked with the Mediterranean style, has captured my heart. First, I think that the fish was a little bit tough, but actually it is the characteristic of Red snapper. It is mildly sweet with a firm texture. The fish was complemented by the olive and lemon to add more freshness into the dish. But the most indulging thing is the extravagant aroma from the olives and herbs. This baked mediterranean style red snapper appears to have seduced my heart, so I ate this fish almost half of the plate.

Red Snapper, ikan lezat yang dipanggang dengan gaya Mediterania telah menangkap hati saya. Pertama, saya berpikir bahwa ikan itu sedikit keras, tapi sebenarnya itu adalah karakteristik dari ikan tersebut. Ikan kakap merah ini sedikit manis dengan tekstur sedikit keras. Ikan ini dilengkapi dengan zaitun dan lemon untuk menambah kesegaran ke dalam piring. Tapi yang paling memanjakan adalah aroma mewah dari buah zaitun dan rempah-rempahnya. Baked mediterranean style red snapper ini tampaknya telah menggoda hati saya, membuat saya makan ikan ini hampir setengah piring.



Beef Involitini
Parmesan cheese, bread crumbs, thyme, and parsley in tomato sauce

Involitini is a various types of meat or vegetables that rolled around a stuffing. This beef involitini is slowly cooked in a tomato sauce. So the meat become tender and really succulent.

There’s really no way to sugar coat the truth here. This Italian Beef involitini is so good it will make you want to cry. It is extraordinarily delicious and has a rich texture. A lot of love goes into a dish like this, and you can definitely taste it. I should also admit that Italian Beef involitini is a bit of an indulgent dish for mine truly.

Involitini adalah berbagai jenis daging atau sayuran yang menggulung isiannya. Beef involitini ini perlahan-lahan dimasak dalam saus tomat. Sehingga daging menjadi lebih lembut dan benar-benar lezat. 
Tidak perlu mempercantik kebenaran di sini. Beef involitini dari Italia ini sangat enak sehingga akan membuat Anda ingin menangis. Hidangan ini sangat lezat dan memiliki tekstur yang kaya. Banyak cinta masuk ke hidangan seperti ini, dan Anda pasti bisa merasakannya. Saya juga harus mengakui bahwa Beef involitini adalah hidangan yang dapat memanjakan saya.



Seafood Risotto

I love risotto! It is pretty pleasing and very tasty! The warmth of family gathering is the first thought that comes to mind when I ate this fabulous seafood risotto. It has win my heart. It was perfectly cooked and has wonderful consistency. It taste creamy and delicious. Such a mesmerising dish that makes me hard to resist not to take it again and again.

Saya sangat suka risotto! hidangan ini cukup menyenangkan dan sangat lezat! Kehangatan berkumpulnya keluarga adalah pikiran pertama yang terlintas pada pikiran ketika saya makan seafood risotto yang luar biasa ini. Hidangan ini telah memenangkan hati saya. Risoto ini dimasak dengan sempurna dan memiliki konsistensi yang indah. Rasanya creamy dan lezat. Sungguh merupakan hidangan yang mempesona dan membuat saya sulit menolak untuk tidak mengambilnya lagi dan lagi.



Dessert
Semifredo Macadamia Coffe | Mango Pannacotta | Tiramisu 

Semifreddo, which translates from Italian as "half-cold," is a classic dessert that marries the richness of ice cream with the ethereal texture of frozen mousse. Yup, the semifredo Macadamia coffee has a wonderful texture and temperature.  It has a nice bold coffee flavour without overwhelming the dish. Such a festive dish for anyone who loves desserts.

Mango is an iconic summer fruit, and it makes a great dessert. This Mango Pannacotta is an elegant, and refreshing dessert. I really love the moment when I dipped a spoon into a creamy glass of panna cotta, swirling it, scooping it out and put it in my mouth. That spoonful of that elegant and refreshing dessert, dance beautiful in my mouth and give a wonderful sensation. Such a wonderful MUST TRY ITEM while you are in Sailendra.

Tiramisu is Italy's most famous dessert. It translates to "pick me up" which describes how you'll feel after trying some of these popular desserts. It is an elegant treat that's not too sweet or too filling. It also has a slight coffee flavour, and it is wonderful.

Semifreddo, yang diterjemahkan dari bahasa Italia sebagai "setengah-dingin," adalah makanan penutup klasik yang menggabungkan kekayaan es krim dengan tekstur halus dari mousse yang beku. Yup, kopi semifredo Macadamia ini memiliki tekstur dan temperatur yang indah. Hidangan kopi ini juga memiliki rasa kopi yang berani namun tidak berlebihan. Hidangan yang meriah bagi siapa pun yang mencintai makanan penutup. 
Mangga adalah buah musim panas yang sangat ikonik, dan dapat dibuat menjadi makanan penutup yang menakjubkan. Pannacotta Mangga ini merupakan hidangan penutup yang elegan, dan menyegarkan. Saya benar-benar menyukai momen ketika mencelupkan sendok ke dalam satu gelas krim panna cotta, memutar-mutarkannya, menyendoki keluar dan memasukkannya ke dalam mulut saya. Sesendok dari maknaan penutup yang elegan dan menyegarkan itu menari indah di dalam mulutku dan memberikan sensasi yang menakjubkan. Sungguh sebuah makanan penutup YANG HARUS DICOBA ketika anda berada di Sailendra.
Tiramisu adalah makanan penutup yang paling terkenal dari Italia. Nama itu diterjemahkan dari "pilih aku" yang menjelaskan bagaimana perasaan anda setelah mencoba beberapa makanan penutup ini populer. Hidangan ini adalah suguhan elegan yang tidak terlalu manis atau terlalu mengenyangkan. hidangan ini juga memiliki rasa kopi sedikit, dan itu sangat menyenangkan.


Indeed, Italian cuisine emphasized its simplicity and quality of the ingredients, where most of the dishes having only four to eight ingredients, but all of the ingredients sing beautifully and will make a wonderful symphony on your mouth. Such a wonderful culinary journey from Sailendra.

have a great day and Godspeed!

Memang, masakan Italia menekankan kesederhanaan dan kualitas bahan, di mana sebagian besar hidangan yang hanya memiliki 4-8 bahan, akan tetapi semua bahan akan beryanyi indah dan membuat simfoni yang gemilang di dalam mulut Anda. Sungguh perjalanan kuliner yang indah dari Sailendra. 
Semoga harimu menyenangkan dan sukses selalu!



SAILENDRA RESTAURANT

Facebook | Twitter | Instagram

JW Marriott Ground Fl.  
Jl. Dr. Ide Anak Agung Gede Agung

Phone:(021) 57988889
6–10AM, 11:30AM–3PM, 6–10PM

You Might Also Like

0 Comment: